Telefon: +420 703 346 211 | Email: omsprerov@seznam.cz | Adresa: U Strhance 2179/2, 750 02 Přerov | ČÚ: 22535831/0100 | IČ: 67777627 | Datová schránka: gfs9txf

Zkoušky vloh ohařů a o.p. OMS Přerov 18. května 2024 - Henčlov

V sobotu 18. května 2024 proběhly Zkoušky vloh ohařů a ostatních plemen OMS Přerov v Henčlově. Ke zkouškám bylo přihlášeno 18 psů, nastoupilo 17. Ohařů bylo 9 a ostatních plemen 8.

Vrchní rozhodčí: Oldřich Nehyba, rozhodčí (ohaři): Aleš Suchánek, Jaroslav Peluha, Jaroslav Otáhal, Šárka Schejbalová, čekatel: Pavlína Mikulková. Rozhodčí (ostatní plemena): Pavel Dohnal, Radomír Vinklárek, čekatel: Gabriela Puršová.

Slavnostní nástup proběhl za doprovodu Trubačů OMS Přerov, poté vedoucí skupin odvedli vůdce se svými svěřenci do vyčleněných prostor. Terén byl vynikající a honitba byla perfektně zazvěřena zvěří srstnatou, byla zde i divoká zvěř pernatá - koroptve. Psi, kteří neměli styk s pernatou, provedli práci na vypuštěné pernaté zvěři. Počasí nám přálo, bylo slunečné a vál mírný vítr. Vůdci byli ukáznění a dodržovali myslivecké tradice. Nebyl podán žádný protest. Zkušení rozhodčí posuzovali korektně a spravedlivě v souladu s platným zkušebním řádem.

Na zkouškách vloh obstálo 8 ohařů. V první ceně uspělo 7 ohařů a ve třetí jeden, jeden odstoupil. Ostatní plemena: uspělo 5 psů, všichni v první ceně, 3 odstoupili. Členové MS Henčlov se postarali o vynikající občerstvení i přátelské zázemí, patří jim za to velké poděkování.

Blahopřejeme vítězům:

Ohaři:

I. místo: Xavier z Přerovska – Český fousek – Bohuslav Otáhalík (225 b)

II. místo: Wolf z Přerovska – Český fousek – Vladimír Rybka (225 b)

III. místo: Brix Pravlovský háj – Český fousek – Jana Hanáčková (221 b)

Ostatní plemena:

I. místo: Chris z Jindřichovska – Německý křepelák – Jaroslav Pastorek (192 b)

II. místo: Gaston od Náplavky – Německý křepelák – Jiří Zapletal (188 b)

III. místo: Xena od Hubertovy skály – Jezevčík trp./král. dlouhosrstý – JUDr. Jarmila Pavelková (184 b)

Všem, kteří se na akci jakkoli podíleli, srdečně děkujeme!

„KYNOLOGII A MYSLIVOSTI ZDAR!“

Text: Daniela Palíková

Foto: Karel Grabovský